ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΪΟΥ 2019 ΙΑΝΟΣ

‘Όταν ο ψυχαναλυτής ονειρεύεται στην ατομική , στην ζεύγους και την ομαδική ψυχοθεραπείες, Σχεσιακή ψυχαναλυτική προσέγγιση’.

Σταύρος Χαραλαμπίδης, Κώστας Μαθιούδης, Φαίδρα Γραμμένου, Ματίνα Καιδατζή, Άννα Βασιλάκη, Σίσσυ Νικολάου, Βασίλης Κυριαζάκης, Αλκινόη Λάλα, Μαρία Αποστολοπούλου, Φωτεινή Δούμουρα, Αγγελική Τσίκλη, Κέλλυ Κόντου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΙΑΝΟΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 24, ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κράτηση θέσης γίνεται αποκλειστικά με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στο catinstitutedirector@gmail.com στο οποίο θα
αναφέρονται κατά σειρά το ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, κινητό τηλέφωνο, τουλάχιστον 5 μέρες πριν και με 3 επαναληπτικές δηλώσεις συμμετοχής μόνο μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας. θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς έχουν κλειστεί ήδη οι 200 από τις 280 προσφερόμενες θέσεις.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ WORKSHOP

Σε αυτό το workshop θα γίνει επίδειξη ανάλυσης ονείρων που χρησιμοποιήθηκαν στην κλινική πράξη. Οι θεατές θα ακούσουν 10 όνειρα και τις αναλύσεις τους , οι οποίες αφορούν στο άτομο, το ζεύγος και την ομάδα. Τα όνειρα προέρχονται από θεραπευτές οι οποίοι θα μιλήσουν για όνειρα που είδαν υπό τον ρόλο του θεραπευτή .
Στην Φροϋδική ανάλυση πιστεύεται ότι τα όνειρα αποτελούν την ‘Βασιλική οδό προς το ασυνείδητο’. Στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση πιστεύουμε επιπλέον ότι το όνειρο αποτελεί ασυνείδητη αναφορά στην μεταβιβαστική σχέση με τον αναλυτή, τον αναλυτή ζεύγους και τον ομαδικό ψυχοθεραπευτή ή/ και το γκρουπ. Αυτό που ακολουθεί την ανάλυση ενός ονείρου το ονομάζουμε συν-κατασκευή του ονείρου καθώς συμμετέχουν στην κατανόηση του όλα τα εμπλεκόμενα μέλη ισότιμα.

Τελικά αποκτάει διυποκειμενική χροιά και ωθεί σε βιωματική εμπειρία μη επισκεπτόμενη πιο πριν. Στην περίπτωση του γκρουπ όταν ένα από τα μέλη βλέπει ένα όνειρο τότε θεωρούμε ότι με την βοήθεια ερμηνειών από τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ θα καταλήξει να γίνει ένα ‘γκρουπ όνειρο’.