Η Κέλλυ Κόντου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς». Η πτυχιακή της εργασία με τίτλο «Βουλιμία, συνήθειες διατροφής και ευεξία» βραβεύτηκε με άριστα.

Κατόπιν των αρχικών σπουδών στην Ψυχολογία, συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο όπου και απέκτησε μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία απο το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (MSc in Mental Health Studies, King’s College London). Στην μεταπτυχιακή της έρευνα ασχολήθηκε με το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και τη συσχέτισή του με την καταπίεση των συναισθημάτων του ατόμου (The effects of emotional suppression on fatigue, physical stamina and verbal fluency) η οποία αποτέλεσε μέρος μιας μεγαλύτερης έρευνας για το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και έχει δημοσιευτεί.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και θέλοντας να ασχοληθεί με την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Ομαδική, Οικογενειακή και Θεραπεία ζεύγους στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, της οποίας είναι μέλος. 

Είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιο μέλος της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP), καθώς έχει σχεδόν ολοκληρώσει την τετραετή φοίτησή της στην Κλινική Εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων του ΔΙΚΕΨΥ.

Έχει δεκαετή εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας έχοντας εργαστεί στα μεγαλύτερα ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας, στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού, στο Νοσοκομείο Ημέρας του Αιγινητείου, στο τμήμα ψυχοθεραπείας διαταραχών προσωπικότητας του Αιγινητείου και στο Νοσοκομείο Ημέρας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.

Είναι Ψυχολόγος του Ομίλου Alpha Bank τα τελευταία έξι χρόνια, όπου και καλύπτει τα αιτήματα των υπαλλήλων του Ομίλου για συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται με σχολικά πλαίσια, με παιδιά και εφήβους ως Ψυχολόγος.

Συνεργάζεται ακόμα με το γραφείο του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, κ. Χάρη Καρπούζη, αναλαμβάνοντας γυναίκες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα γονιμότητας, είναι στη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή είναι ήδη σε εγκυμοσύνη.

Έχει διδάξει στο Athens Metropolitan College τα μαθήματα, Abnormal Psychology, Issues in Clinical Psychology και Mental Health. Επίσης, έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός το μάθημα «Βασικές αρχές Ψυχαναλυτικής και Οικογενειακής θεραπείας».

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία με θέματα που αφορούν την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, τη θεραπεία οικογένειας και ζεύγους, τη συμβουλευτική γονέων με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, την ομαδική ψυχοθεραπεία, την ψυχοσωματική και την συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία γυναικών που βρίσκονται στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή της λοχείας ή αντιμετωπίζουν προβλήματα στην διαδικασία τεκνοποίησης. 

Τέλος, Τον Νοέμβριο του 2016 παρουσίασε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας εργασία με θέμα «Η αργοπορία του θεραπευτή ως μέσο κατανόησης των έντονων και συγκρουσιακών δυναμικών της ομάδας».